top of page

Hoe gaan wij te werk?

Voorbereiding

Tijdens de eerste consultatie worden uw gebit, gelaat, kaakstand en spraak bekeken en wordt er geluisterd naar uw wensen. Op basis hiervan wordt een eerste, korte diagnose opgesteld met ons persoonlijk advies. Indien een behandeling mogelijk is, kunnen we hierna vervolgafspraken inplannen. Wanneer het nog niet het goede moment is om een behandeling te starten zal een opvolgafspraak gemaakt worden om de gebitsontwikkeling opnieuw te evalueren.

Tijdens de vervolgafspraak wordt uw startsituatie uitvoerig verder gedocumenteerd met het doel een persoonlijk en gedetailleerd plan van behandeling voor u op te stellen. Er worden o.a. foto’s, radiografieën en gebitsafdrukken gemaakt.

Tijdens de derde afspraak wordt de door ons voorgestelde behandeling uitvoerig besproken, worden de kosten en de duur ervan toegelicht en bekijken we wanneer de actieve behandeling kan worden opgestart.

Behandeling en opvolging

De actieve behandelingsfase start wanneer uw beugel wordt geplaatst. Tijdens deze fase, die gemiddeld 2 jaar duurt, komt u regelmatig op controle-afspraak. Een goede mondhygiëne en halfjaarlijkse controles bij de tandarts zijn heel belangrijk om uw gebit gezond te houden tijdens de behandeling.

Wanneer uw beugel kan verwijderd worden, start de passieve fase van de behandeling, de retentiefase. We plaatsen dan retentiedraadjes achter de voortanden en zorgen voor een nachtbeugel. Deze beugels zijn even belangrijk als de actieve beugel en zorgen ervoor dat het resultaat van uw orthodontische behandeling zo stabiel mogelijk blijft. Er volgen nadien enkele evaluatiemomenten waarbij we de draadjes en nachtbeugel controleren en de stabiliteit van het resultaat opvolgen. 

Uw behandeling

Heeft u vragen over de correctie van uw gebit of dat van uw kind en wilt u graag een persoonlijk advies? Contacteer ons dan telefonisch, via mail of via het contactformulier.

Orthodontiepraktijk An De Geest: we helpen u graag op weg naar een gezonde glimlach!

Contacteer ons

Contact behandeling
bottom of page